POLYIMIDE PENYELESAI
Products
Produk Panas
Berita & pengetahuan

Ringkasan Polyimide

POLYIMIDE PENYELESAI | Updated: Sep 15, 2014

Polyimide adalah salah satu sifat terbaik komprehensif bahan organik polimer, suhu tinggi 400 ℃, jangka panjang penggunaan Julat suhu - 200 hingga 300 darjah C, tiada jelas takat lebur, rintangan tinggi penebat, dielectric constant daripada Hz 4-103, kehilangan dielectric ini hanya 0.004 ~ 0.007, F H gred bahan penebat.

PI merujuk kepada tulang belakang besar mengandungi polimer imino acyl, yang kepunyaan sebatian aromatik, terdiri daripada dua yuan dan dua yuan amine anhydride disediakan oleh pempolimeran pemeluwapan. Dalam rantaian molekul Pi mengandungi sejumlah besar cincin benzene dan imide Kumpulan ini telah digabungkan ke dalam cincin benzene dan pembentukan lima membered heterocyclic cincin, ketegaran rantaian molekul, intermolecular pasukan kuat, pembungkusan ketumpatan yang tinggi, PI yang mempunyai beberapa sifat-sifat cemerlang. PI kerana struktur yang terdiri daripada dua anhydride dan dua amine adalah tidak sama, prestasi juga agak perbezaan.

Polyimide adalah sejenis bahan Kejuruteraan khas, telah digunakan secara meluas dalam penerbangan, aeroangkasa, Mikroelektronik, Nanoteknologi, hablur cecair, pemisahan membran, bidang laser. Kebelakangan ini, semua negara dalam penyelidikan, pembangunan dan penggunaan polyimide dimasukkan dalam abad kedua puluh satu yang paling menjanjikan Kejuruteraan plastik. Polyimide, kerana ciri-ciri cemerlang hartanah dan sintesis, kedua-dua sebagai bahan struktur atau sebagai bahan praktikal, prospek besar permohonan yang telah telah difahami sepenuhnya, dikenali sebagai "penyelesai masalah", dan "polyimide tidak akan tidak mempunyai teknologi Mikroelektronik hari ini".

Polyimide adalah polimer heterocyclic aromatik struktur molekul sebatian yang mengandungi imide Kumpulan rantaian, Inggeris Polyimide (PI), boleh dibahagikan kepada benzene PI, PI larut, imide poliamida (PAI) dan imide polyether (PEI) empat.

PI merupakan salah satu daripada jenis terbaik tahan haba Kejuruteraan plastik pada suhu yang tinggi, beberapa jenis mungkin lama menahan suhu tinggi masa singkat ℃ 290 di bawah 490 ℃, sifat-sifat mekanikal, rintangan kelesuan, sifat-sifat elektrik yang kalis api, kestabilan dimensi, baik, mencetak mengecutkan kecil minyak rintangan, asid dan pelarut organik, tidak rintangan alkali, tentangan hebat kepada geseran, memakai prestasi.

Polyimide termoplastik resin (Polyimide damar), disebut sebagai PI) adalah sebuah termoplastik Kejuruteraan plastik. Memang tinggi tahan suhu termoplastik plastik, dengan peralihan kaca tinggi suhu (243 darjah C) dan takat lebur (334 ℃), suhu kecemaran haba sehingga ℃ 260 (30% kaca fiber atau gentian karbon diperkukuh gred), boleh digunakan untuk jangka masa yang panjang di 250 ℃, dan lain-lain plastik tahan suhu yang tinggi berbanding dengan MENCERITAKAN, PPS PTFE, PPO, dll, penggunaan had atas suhu yang lebih tinggi daripada ℃ hampir 50;

PI damar bukan sahaja rintangan haba daripada lain plastik tahan suhu yang tinggi adalah sangat baik, dan mempunyai kelebihan kekuatan tinggi, tinggi patah merupakan, modulus yang tinggi dan kestabilan dimensi yang baik; PI resin boleh mengekalkan kekuatan yang tinggi pada suhu yang tinggi, kekuatannya lenturan pada 200 ℃ sehingga kira-kira 24MPa, 250 ℃ kekuatan lentur dan kekuatan mampatan masih 12 ~ 13MPa; Ketegaran PI resin, kestabilan saiz yang baik, rendah pekali pengembangan linear, sangat dekat dengan bahan logam aluminium;

Rintangan kimia yang baik, bahan kimia secara umum, hanya yang pekat asid sulfurik untuk membubarkan atau memusnahkan ia, rintangan kakisan dan nikel keluli adalah sama, dan mereka kalis api, Nyalaan Api syarat dalam pelepasan gas asap dan toksik, anti radiasi keupayaan; PI damar mempunyai baik merupakan, seli tekanan dan keletihan sangat baik rintangan adalah paling cemerlang semua plastik, bahan aloi dengan setanding;

Sifat-sifat tribological PI resin dengan rintangan yang cemerlang kepada gelongsor Haus dan fretting Haus, prestasi yang sangat baik, terutamanya untuk mengekalkan tinggi memakai rintangan dan pekali geseran yang rendah di 250 ℃; PI penyemperitan mudah resin dan suntikan yang mencetak, tatanan prestasi yang sangat baik, mencetak kecekapan tinggi.

Di samping itu, PI juga mempunyai pelinciran diri, pemprosesan mudah, kestabilan penebat, herba ketahanan dan prestasi cemerlang lain, yang digunakan secara meluas dalam perubatan aeroangkasa, Automotif, elektrik dan elektronik, dan prospek pemprosesan dan lain-lain bidang, pembangunan dan penggunaan makanan.


 • Profil Syarikat
  POLYIMIDE PENYELESAI yang ditubuhkan pada 2010 November, adalah pengilang profesional dan berteknologi tinggi POLYIMIDE (PI) dan produk-produk dengan nama "Emas plastik". POLYIMIDE PENYELESAI merupakan salah satu barangan perkilangan Polyimide termoplastik Thermosetting Polyimide, serbuk Polyimide, Polyimide Pallet, cecair Polyimide, profil Polyimide, zarah Polyimide, Polyimide Monomer, Polyimide buih , Polyimide Resin, Salutan Polyimide, bahan komposit Polyimide, ejen penjajaran Polyimide hablur cecair dan sebagainya. polyimide termoplastik kilang, Syarikat, perniagaan borong, beli, produk. Polyimide PENYELESAI POLYIMIDE adalah sejenis plastik Kejuruteraan berprestasi tinggi. Ia bukan sahaja mempunyai haba yang sangat baik, mekanikal, dielectric, kestabilan dimensi, rintangan kakisan dan prestasi anti radiasi, tetapi juga mempunyai kebolehmesinan baik. Ia boleh dibentuk melalui kaedah yang berbeza itu seperti membentuk, penyemperitan, membentuk suntikan dan suntikan....
 • Product Category
 • Hubungi kami
  Address:Bilik 1401, Semenanjung Antarabangsa Mansion, Jiande bandar, Wilayah Zhejiang, China 311600
  Tel: +86-571-64537063
  Fax: +86-571-64537093